panatella
panatella, -ae, f. – ital. Brotsuppe o.ä.: NADAL monum p.560 num sit vtilis futura dieta, quam dicunt Itali panatellam vulgo, et fit ex panis frustis a in iure carnium, vel in aqua oleo et sale paulatim coctis. BLANCKAERT lex med p.503 panatella et panata est pultis genus, aegrotis utile, ex medulla panis triticei vel secalini cum aqua in pultis formam, coctum. Melioris nutritionis gratia ova interdum admiscent. Saepe semina melonum adduntur, ut magis sit refrigerans. a pane nomen sumpsisse videtur. Italica vox est. Germanice 'Brodtmus'.

LEMMALISTE INDEX INVERSVS
Dieser Eintrag kann wie folgt zitiert werden: / This entry can be quoted as follows:
J. Ramminger, panatella, in ders., Neulateinische Wortliste. Ein Wörterbuch des Lateinischen von Petrarca bis 1700,
Johann Ramminger, Neulateinische Wortliste. Ein Wörterbuch des Lateinischen von Petrarca bis 1700 (NLW)
Startseite: www.neulatein.de/neulateinische_wortliste.htm
bearbeitet: 24.04.08

Bitte beachten Sie die Nutzungsbedingungen im Impressum.